Door mijn jarenlange ervaring als trainingsacteur is het rollenspel een vanzelfsprekende tool om te gebruiken in de coachingsgesprekken. Wanneer je worstelt met het effectief toepassen van je communicatieve vaardigheden, geeft het rollenspel je de kans ze te oefenen en scherper onder de loep te nemen. Je ervaart dan echt wat je doet in een gesprek; hoe dat voelt voor jou en welk effect dat heeft op je gesprekspartner.

Natuurlijk maak ik heel helder wanneer ik de coach ben en wanneer ik een rol speel om met jou te oefenen.

Zo kun je een sollicitatiegesprek eerst oefenen in een rollenspel en daarbij je vaardigheden zo verbeteren totdat jij je zelfverzekerd genoeg voelt om het echte gesprek aan te gaan. Of je kunt verschillende aanpakken uitproberen ( en de effecten daarvan ervaren) als je een lastig gesprek met een medewerker moet gaan voeren. Wat gebeurt er als ik de confrontatie aanga of wil ik liever eerst informatie verzamelen en een vragende gespreksstijl hanteren?

 

Oefenen om jezelf een nieuwe vaardigheid aan te leren is een belangrijk onderdeel van het veranderproces. De veilige omgeving van het coachingsgesprek ondersteunt dat nog eens extra.