Byron Katie

The Work van Byron Katie

The Work zijn vier simpele vragen en een omkering, die je gebruikt om je denken te onderzoeken.

Wanneer we onrust ervaren, houdt ons denken ons bezig met allerlei kwesties: Hij houdt niet van mij.  Ik kan geen beslissing nemen. Verdien ik wel genoeg? Het lukt me nooit, ik ben niet goed genoeg etc.

Het idee dat er van alles mis is met ons en ons leven, dat we moeten veranderen of dat onze situatie moet veranderen, maakt dat we ons verzetten tegen de realiteit, tegen wat is.  Het is een pijnlijke ervaring die op zijn minst spanning oplevert. Dit gevecht tegen de realiteit leveren we elke dag.

The Work neemt ons mee in een onderzoek van onze gedachten, met de intentie ons terug te brengen naar de realiteit van het moment en die met liefde te omarmen. Iedereen kan the Work doen, het is een innerlijk proces dat ons terug brengt naar de waarheid over onszelf. 4 Simpele vragen en daarna keren we de gedachte om.

Als we onze gedachten zo binnenste buiten keren, komen we erachter dat ons enige probleem is dat we onze stressvolle gedachten geloven. Het is een verhaal waar we in geloven. Maar wie zou je zijn zonder je verhaal?

 

De liefdevolle realiteit kan er als volgt uitzien:

 

Hij houdt niet van mij.

Wat jammer voor hem! Ik houd van mij, precies zoals ik ben. En ik houd van hem, precies zoals hij is. En of hij van mij houdt is zijn zaak.

 

Ik kan geen beslissingen nemen.

Feit is dat ik nu geen beslissing neem. Blijkbaar is het nog geen tijd om een beslissing te nemen. Als de tijd komt neem ik een beslissing, zo heb ik dat altijd gedaan. Ik zet koffie, ik ga naar bed, ik start een cursus ik stop met roken en ik begin weer met roken…. enz.

 

Verdien ik wel genoeg?

Wat is genoeg? Geen idee. Ik verdien wat ik verdien, dat is wat ik nu heb. Misschien is het morgen meer, misschien minder. Dat is hoe het met geld gaat; het komt en het gaat.

 

In de zomer van 2007 heb ik The School of The Work gevolgd. Negen dagen werken met Byron Katie. Het was een ongelooflijke ervaring.

Met liefde doe ik het onderzoek met jou om helderheid te krijgen in je denken.

Elke vraag, elke angst, elke situatie kan helder worden met The Work.

Daarom gebruik ik The Work in mijn coaching.

 

Meer informatie vind je op http://www.thework.com/.