De_helende_kracht_van_kunst

De helende kracht van kunst

Het kijken naar kunst ontroert me, inspireert me, brengt me in een andere wereld. Dan ben ik even helemaal weg uit mijn eigen leven en wordt ik meegezogen door kleuren en beelden in een besef voorbij tijd en ruimte. Ik voel me daarna gevoed, kom op nieuwe ideeën zie de wereld een beetje anders. De helende kracht van kunst.

Met mijn man, kunstschilder Toon Kuijpers kom ik veel in musea waar we ons laven aan de weldaad van kunst. We maken reizen door de tijd als we via religieuze kunst uit de middeleeuwen ons laten meevoeren naar de oude meesters uit de renaissance. We krijgen een romantisch gevoel bij de zomerse landschappen van de impressionisten. Ik verbaas me over de techniek van verf op het doek; dat je met zo iets simpels als een penseel, een doek en wat verf tot zoiets moois kan komen.

Ik houd van simpel, van eenvoud met een groot effect. Ik houd ervan me te verbazen en me in een verbeelde werkelijkheid te bevinden waar je gevoelens kunnen stromen en je kunt waarnemen vanuit waardering. Creativiteit is een heelmeester voor de geest.

Plaatjes in je binnenwereld

Met mensen kijken naar beelden en plaatjes doe ik ook in mijn praktijk. Alleen zijn die plaatjes vaak niet zo geestverruimend als hierboven beschreven. Hoe naargeestiger de plaatjes, hoe meer we onze geest vernauwen en afsluiten. Sommige plaatjes en beelden van mensen zijn zo naargeestig, dat ze er niet eens meer naar kunnen kijken; ze zijn volkomen geblokkeerd.

Het is haast niet mogelijk je te verwonderen over schoonheid als elk beeld in de buitenwereld, de afschuwelijke beelden in jouw binnenwereld oproepen. Om je te kunnen verwonderen over de schoonheid in de buitenwereld, heb je een vredige binnenwereld nodig. Maar voor sommige mensen woedt er de hel van de oorlog in hun binnenwereld. Ook al is die oorlog lang voorbij.

Create Global Healing

Vrede begint met vrede in jezelf, een vredige binnenwereld. Dan kun je weer genieten van de schoonheid van het leven in al haar aspecten. Een vredige binnen- en buitenwereld, dat wens ik iedereen toe. Maar alleen krijg ik dat nooit voor elkaar. Daarom steun ik het werk van Lori Leyden en haar visie voor Global Healing. Lori helpt wereldwijd getraumatiseerde mensen hun leven weer op te bouwen. Mensen die oorlog hebben meegemaakt, mensen die aanslagen hebben meegemaakt. En ze heeft hulp nodig. Met elkaar kunnen we Global Healing bereiken.

Het is het besef dat de emoties van elk beeld, elke ervaring, hoe afschuwelijk ook, opgelost kunnen worden. Het begint bij de keuze voor onszelf om een vredige binnenwereld te scheppen. Maar je kunt ook bijdragen aan het proces van anderen; dichtbij huis of verder weg.

                   
Red Anemones, Toon Kuijpers                                                Tulips, Toon Kuijpers

 

Koop kunst en los trauma op

Door een van bovenstaande kunstwerken te kopen, help je direct mee trauma op te lossen van mensen die er naar snakken weer een vredige binnenwereld te hebben. Elke keer als jij je verwondert over de schoonheid van dit werk, weet je dat een ander daardoor ook weer van schoonheid kan genieten.

Prijs per kunstwerk (grafiek): € 125,00

Gicléedruk op 260 grams White Velvet Ets Papier

Afmetingen drukformaat 44x44cm op bladformaat 55x55cm

Levering: de Gicléedruk wordt opgestuurd per post in een koker. Je dient het werk zelf in te (laten) lijsten

Ja, ik bestel een kunstwerk