Mijn visie op veranderingen

Ik geloof dat verandering van binnenuit moet komen. Een opgelegde verandering stuit op het systeem dat het oude gedrag en de oude waarden in stand houdt. Zoals een land zichzelf bevrijd door de roep van het volk, en niet door een leger van buitenaf, zo verandert een medewerker alleen als er een intrinsieke behoefte is aan verandering van denken, voelen en handelen.

Als een medewerker verandert, verandert het team. En als een team verandert, verandert de afdeling, en als de afdeling verandert….Voor mij is de kern van een gezonde organisatie, een organisatie met gezonde mensen. Mensen die in balans zijn, mentaal, emotioneel en fysiek. Mensen die elkaar inspireren omdat werk hun inspiratiebron is.

Ik werk met mensen, niet met organisaties. Wanneer u ervoor kiest om EFT zakelijk in te zetten, hoeft u van mij geen programma te verwachten van management strategieën die met protocollen uitgerold worden in de organisatie. Ik bied een hands-on programma dat werkt waar nodig is: bij uw werknemers.

Wanneer een groep medewerkers gemotiveerd is om te veranderen en behoefte hebben aan meer balans en welzijn, dan is het positieve resultaat van EFT voldoende om anderen te inspireren. Zo verspreid EFT zich vanzelf op de werkvloer. Vanbinnen uit. Mijn taak is het om steeds de gereedschappen aan te reiken en een kader te scheppen waarbinnen verandering kan plaatsvinden, totdat medewerkers hun welzijn weer zelf in de hand hebben.