AAMETNa het volgen van de basisopleiding en/of vervolgopleiding, kun jij je certificeren tot Accredited Certified EFT Practitioner of Accredited Certified Advanced EFT Practitioner. Je bent niet verplicht je te certificeren, je kunt je ook bij de AAMET aansluiten als gewoon lid. Kijk ook welke Nederlandse EFT therapeuten en trainers zijn aangesloten bij AAMET International.

Enkele voordelen van AAMET certificering:

 • Je bent aangesloten bij de grootste ( Europese)
  beroepsvereniging voor Meridian Energy Techniques
 • Vermelding op de AAMET website
 • Je committeert je aan een professionele organisatie en hun Ethische Gedragscode
 • Je geeft cliënten de zekerheid dat je goed bent opgeleid en werkt onder professionele condities
 • AAMET ondersteunt haar Practitioners in het uitoefenen van de beroepspraktijk
 • AAMET biedt mogelijkheid tot Permanente Educatie
 • Deelname aan AAMET conferenties
 • Geïnformeerd blijven van de laatste ontwikkelingen door middel van de nieuwsbrief
 • Opbouwen van een internationaal netwerk van EFT collega’s
 • Je workshops en evenementen kunnen presenteren op hun website
 • Eigen profielpagina

Hieronder vind je de niveau’s van aansluiting:

 • Student
 • Accredited Certified Practitioner
 • Accredited  Advanced Certified Practitioner
 • Master Trainer (Accredited)
 • Master Trainer of Trainers (Accredited)

Theorie viel voor mij helemaal op zijn plaats. LdW

Certificeringeisen voor Accredited Certified Practitioner

 1. Na het voltooien van de basisopleiding doe je een on-line multiple choice test van 40 vragen waarvan je er 80% goed moet hebben om te slagen. De test doe je op de website van AAMET en hiervoor moet je aangesloten zijn bij AAMET als student.
 2. Inleveren van minimaal 4 casestudies waarin duidelijk wordt dat je de technieken beheerst. Voorbeelden van casestudies worden aangereikt. Drie cliëntstudies van verschillende cliënten en een persoonlijke case-studie.
 3. Minimaal 6 uur gevolgd hebben aan supervisie, in een groep tot maximaal 8 personen of een-op-een. Supervisie kan gevolgd worden via skype.
 4. Het demonstreren van een sessie met een cliënt, dit kan ook een audio- of video-opname zijn en deze sessie wordt geëvalueerd met de trainer.
 5. Het voltooien van minimaal 50 EFT sessies van tenminste 20 verschillende personen. Elke sessie moet minimaal 45 minuten duren, een lijst met namen en data dien je in te leveren.
 6. Voldoen aan eventuele extra opdrachten of eisen van de trainer indien deze niet tevreden is met het niveau van de kandidaat gemeten aan de competenties voor Accredited Certified Practitioner.

Permanente Educatie: AAMET verwacht dat je 30 uur per jaar besteedt aan permanente educatie dmv volgen van workshops, lezen van relevante literatuur, bestuderen van DVD’s, schrijven van artikelen of verslagen.

Supervisie: tenminste 6 uur aan groepsbegeleiding volgen en/of supervisie of tenminste 6 uur persoonlijke intervisie bij een door AAMET approved Supervisor.

Certificeringeisen voor Accredited Certified Advanced Practitioner

 1. Na het voltooien van de EFT Level 3 opleiding* doe je de on-line test voor Advanced Practitioner.
 2. Inleveren van 4 casestudies ( 3 cliëntstudies en een persoonlijke studie) waaruit duidelijk wordt dat je de Level 3 technieken beheerst
 3. Minimaal 6 uur gevolgd hebben aan supervisie, in een groep tot maximaal 8 personen of een-op-een. Dit kan ook via Skype.
 4. Het demonstreren van een sessie met een cliënt, dit kan ook een audio- of video-opname zijn en deze sessie wordt geëvalueerd met de trainer.
 5. Het voltooien van minimaal 50 EFT sessies van tenminste 20 verschillende personen. Elke sessie moet minimaal 45 minuten duren, een lijst met namen en data dien je in te leveren.
 6. Voldoen aan eventuele extra opdrachten of eisen van de trainer indien deze niet tevreden is met het niveau van de kandidaat gemeten aan de competenties voor Accredited Certified Practitioner.

Permanente Educatie: AAMET verwacht dat je 30 uur per jaar besteedt aan permanente educatie dmv volgen van workshops, lezen van relevante literatuur, bestuderen van Dvd’s, schrijven van artikelen of verslagen enz.
Supervisie: Tenminste 6 uur aan groepsbegeleiding volgen en/of supervisie of tenminste 6 uur persoonlijke intervisie bij een door AAMET Approved Supervisor.

Meest treffend: de snelheid waarmee je met EFT effect behaalt.  IvK

Voor beide certificeringen geldt dat ik als trainer je vaardigheden toets aan de hand van een lijst van competenties samengesteld door AAMET. Voor al deze competenties is lesstof dan wel oefening aangeboden in de opleiding. Als ik vind dat je bepaalde competenties nog niet voldoende beheerst, zal ik je de mogelijkheid bieden deze vaardigheden alsnog te verbeteren. Een van de mogelijkheden die ik bied is het eenmalig gratis herhalen van de opleiding.
Wanneer de competenties aantoonbaar zijn verbeterd, kun je alsnog slagen voor je certificering.

*Tussen het afronden van de Level 2 training en het starten van de Level 3 training dient voor AAMET members minimaal 6 maanden te zitten.

Kosten

Aan registratie bij AAMET zijn kosten verbonden. De kosten verschillen per niveau van aansluiting. Voor Practitioners en Advanced Practitioners is dat £45,00* per jaar.

Voor het on-line examen Practitioners betaal je eenmalig £ 15,00*.

Voor het on-line examen Advanced Practitioners betaal je eenmalig £ 20,00*.

Voor mijn begeleiding en feedback van je certificering betaal je € 50,00.

*tarieven per 1 april 2018

 

Aanmelden EFT opleiding