YVONNE TOESET EN EQLIBRE

Yvonne Toeset (1961) is sinds 2001 Work Life Coach en sinds 2004 EFT practitioner. Zij is in EFT opgeleid door de Engelse EFT Masters Ann Ross, Gwyneth Moss, Jacqui Crooks en Karl Dawson en is sinds 2014 gecertificeerd EFT Master Trainer of Trainers, de enige in Nederland. Zij is auteur van: Innerlijke rust met EFT, EFT Werkt! en Stressmanagement met EFT. In 2019 is haar nieuwste boek verschenen: HEFTig!, het zelfhulpboek voor jongeren. Hierbij is ook een werkboek verschenen.

Sinds juli 2002 is EQlibre actief op het gebied van coaching, training en trainingsacteren. Vanaf januari 2019 is de focus volledig gericht op EFT (Emotional Freedom Techniques). EQlibre is het bedrijf van Yvonne Toeset waarin zij al haar activiteiten onder brengt.

In 2023 heeft Yvonne een nieuwe energetische methode gelanceerd: Total Release. Gestoeld op de lessen van Ann Ross is TR een diepgaande energetische meditatie waarbij trauma losgelaten kan worden. De cursussen en opleiding voor professionals in deze TR-methode worden aangeboden via de Bridgeman Academie.

EQlibre is het Nederlandse opleidingsinstituut voor EFT practitioners.  De EFT opleiding die EQlibre biedt aan professionals is een geaccrediteerde opleiding, erkent door EFT International, de grootse beroepsvereniging voor EFT practitioners wereldwijd.

Speciale bedrijfsnaam

Zoals de naam EQlibre suggereert, verwijst deze inderdaad naar het Franse equilibre wat ‘balans’ betekent. Deze term wordt in de dans gebruikt om de balans van de danser aan te geven. ‘Equus’ is het Latijnse woord voor paard, een dier dat voor Yvonne symbool staat voor kracht en vrijheid. De afkorting EQ staat voor emotionele intelligentie. En vrijheid (libre) spreekt voor zich.

Biografie

Yvonne Toeset

Foto: Wilco van Dijen

“Ik ben afgestudeerd aan de Theaterschool als dansdocent. Na mijn opleiding heb ik gewerkt als danseres/choreografe en heb mijzelf verder ontwikkeld in acteren.
Na enkele jaren acteren voor theater, film en tv kwam ik begin jaren ’90 in aanraking met het trainingsacteren. Dit boeide mij, omdat ik ging ervaren wat het betekent bij te dragen aan het leerproces van anderen. Als actrice was ik al geïnteresseerd in de drijfveren van mensen en hoe die tot uiting komen via gedrag. Ik leerde nu hoe je gedrag kunt beïnvloeden.
In 1997 startte ik met mijn toenmalige partner, P’Act Partners in Acting. Een bureau voor trainingsacteurs. In 2002 ging ik alleen verder onder de naam EQlibre.

Met EQlibre kwam ook de behoefte aan verdieping in mijn werk. Datzelfde jaar werd ik gevraagd om als coach een breed opgezet ziekteverzuimtraject te begeleiden bij een afdeling van een grote financiële instelling. In ruim een jaar tijd heb ik ongeveer 40 leidinggevenden gecoacht. Dat heeft mij enorm geïnspireerd.

Ik ben me gaan scholen in coachingstechnieken, zoals The Work en EFT en mezelf gaan ontwikkelen als professioneel coach.

De  jaren daarna heb ik mij ontwikkeld als een Life/Work coach die zakelijk functioneren verbetert door ook de persoonlijke vraagstukken hierbij te integreren.

Mijn passie voor EFT heeft me bij EFT Masters in Engeland en USA gebracht. Mijn behoefte om EFT in Nederland op de kaart te zetten, mondde uit in het organiseren van EFT Masterclasses en het schrijven van boeken. Inmiddels begint EFT bekend te worden onder een groter publiek. Ik ben blij daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Door mijn aansluiting bij de Engelse beroepsvereniging EFT International (voorheen AAMET), probeer ik de kwaliteit van mijn EFT werk op een hoog niveau te houden. Momenteel ben ik uitsluitend werkzaam als EFT coach en opleider. Daarnaast geef ik EFT gastlessen bij verschillende opleidingen, waaronder de TCO (Transformatief Coach Opleiding) opleiding van Bridgeman Academie. Dat ik Total Release heb kunnen ontwikkelen en faciliteren, heb ik ook te danken aan de samenwerking met Bridgeman Academie.

Mijn loopbaan heeft vele wendingen gekend. Uiteindelijk gaat het bij mij allemaal om emotioneel vrij zijn, EQlibre.”

Inspiratie

Het is mijn missie mensen te inspireren en begeleiden op hun weg naar emotionele vrijheid in werk en leven. Daarbij zijn voor mij vertrouwen en een gevoel van veiligheid heel belangrijk.

EFT is de tool waarmee ik het gedachtegoed van emotioneel vrij zijn wil aanbieden aan iedereen die daarvoor open staat. Met mijn boeken, consulten en workshops hoop ik ook jou te bereiken om een geïnspireerd leven te leiden waarin jij je vrij voelt te doen wat je wilt en te zijn wie je bent.

De Essentie van mijn werk is een liefdevolle ontmoeting van mens tot mens, waarin verbinding en respect centraal staan. De ontmoeting met de ander is een bron van inspiratie voor mij.

 

Certificeringen

 

Links

Interessante links naar websites waar je meer vindt over Yvonne Toeset, coaching en EFT

 

Podcast