Deze ervaring heeft mij erg geholpen. Als ik in de toekomst merk dat ik mezelf in de weg zit weet ik dat ik er iets aan kan doen en dat ik weer bij Yvonne terecht kan, wat een erg fijne gedachte is.

Yvonne kan heel goed naar je luisteren en door de juiste vragen te stellen dringt ze door tot de kern van het probleem die soms dieper ligt dan je zelf in eerste instantie denkt.
daardoor merk je dat er echt iets in jezelf verandert en dat er niet alleen aan tijdelijke oplossingen wordt gewerkt.
zij heeft een hele fijne rustige energie die aanstekelijk is. Na iedere sessie vertrok ik met een gevoel van opluchting en bevrijding en was ik heel tevreden en positief gestemd omdat ze me liet zien hoe ik vervelende emoties los kan laten.
door me een spiegel voor te houden heeft ze me inzicht gegeven in mijn gedrag en manier van denken, waarmee ik mezelf in de weg zat.
Deze ervaring heeft mij erg geholpen. Als ik in de toekomst merk dat ik mezelf in de weg zit weet ik dat ik er iets aan kan doen en dat ik weer bij Yvonne terecht kan, wat een erg fijne gedachte is.

Sophie

______________________________________

Wat me aanspreekt aan de werkwijze van Yvonne is dat ze veel oplossingsgerichte vragen stelt, waardoor ik wordt aangemoedigd zelf de antwoorden op mijn vragen te vinden.

Toen mijn tijdelijke contract niet verlengd kon worden, ben ik bij Yvonne gesprekken gaan voeren voor loopbaanbegeleiding. Yvonne stelde me vragen waardoor ik kritisch ben gaan kijken naar wat mijn behoeften en verlangens zijn omtrent mijn toekomstige werkplek en ze heeft me op een speelse wijze doen ontdekken wat ik meeneem aan kwaliteiten. Dit maakt dat ik tijdens het solliciteren sterker in mijn schoenen sta en mijzelf goed kan profileren.  Yvonne weet me in de gesprekken uit de analyse te halen en dichterbij mijn gevoel te brengen. Dit geeft me rust en vertrouwen.

S.Z

______________________________________

Al met al kijk ik terug op een zeer prettige ervaring.

Door ontwikkelingen binnen het bedrijf en mijn reacties daarop, ben ik in gesprek gekomen met Yvonne. Eerlijk gezegd van tevoren met een wat sceptisch beeld over wat er ging gebeuren. Uiteindelijk reeds in het eerste gesprek gemerkt dat Yvonne het voor elkaar krijgt om je direct te raken, te begrijpen en direct doorpakt in de gedachten die leven. Waarom doe je dingen die je doet, waarom grijpen sommige dingen je zo aan, waarom kun je in gevallen moeilijk afstand nemen, etc.

Voor mij hebben de gesprekken geleid tot aanzienlijk meer zelfkennis en het heeft mij veel rust gegeven. Sindsdien ben ik op een andere manier omgegaan met situaties. Het is ook goed te beseffen wat je valkuilen zijn, zodat je op het moment dat er een situaties ontstaat, je direct terug kan denken aan de sessies.

Al met al kijk ik terug op een zeer prettige ervaring.

Anomiem

______________________________________

Ik zou iedereen die een coaching traject wil volgen, Yvonne zeer aanbevelen.

In een moeilijke periode in mijn leven hebben de gesprekken met Yvonne mij geholpen om de knopen door te hakken en de juiste keuzes te maken over mijn werksituatie.

Yvonne staat naast je en samen met jou onderzoekt ze wat je nodig hebt. tegelijkertijd bewaakt ze de professionele afstand. Mooie balans tussen nabijheid en noodzakelijke afstand. Ze structureert het gesprek en waar nodig confronteert ze jou met je blinde vlekken en weerstanden.

Daarnaast heb ik de EFT als een krachtige methode ervaren om mijn emoties te kunnen neutraliseren. Vanaf de eerste sessie heb ik het positieve effect van EFT mogen ervaren.

Ik zou iedereen die een coaching traject wil volgen, Yvonne zeer aanbevelen.

Simten Goren

______________________________________

Ik ben uitermate tevreden het coachingstraject dat ik bij Yvonne heb gevolgd!

Als relatief onervaren manager wilde ik mij graag laten ondersteunen in een nieuwe functie. Ik was blij met mijn werk, maar het kostte ook vaak veel energie. Van nature heb ik een redelijk empathisch vermogen, ik ben analytisch en laat me graag leiden door redelijkheid en ratio…..of toch niet?

Yvonne is doortastend, warm, empatisch en recht door zee. Haar aanpak is niet alledaags, maar erg concreet. Ze heeft me doen inzien dat mijn gedrag, veel vaker dan ik zou willen toegeven, wordt beïnvloed door gevoel en vroegere ervaringen. Het bewust worden van deze emoties was voor mij een eerste stap in het meer realistisch, maar ook milder kijken naar mijzelf en mijn eigen functioneren. Hierdoor voel ik me effectiever in mijn werk, maar vooral wat vrijer in het leven. Ik ben uitermate tevreden het coachingstraject dat ik bij Yvonne heb gevolgd!

Bas Wouwenaar, afdelingshoofd bij de gemeente Amsterdam

_______________________________________

Van Yvonne leerde ik hoe onverwerkte gebeurtenissen en emoties uiteindelijk toch een weg naar buiten zoeken.

Vorig jaar in april startte ik mijn traject bij EQlibre bij Yvonne. Na een jaar waarin er zowel privé als op werk veel gebeurd was, was het op. Eigenlijk liep ik al veel langer met klachten maar ik ging door tot mijn leidinggevende mij naar huis stuurde. Ik kon alleen maar huilen, huilen en nog meer huilen, had paniekaanvallen met hyperventileren, mijn darmen waren van slag, ik sliep afwisselend niet of juist twintig uur aan één stuk en was voortdurend misselijk en gespannen: burn out.

Van Yvonne leerde ik hoe onverwerkte gebeurtenissen en emoties uiteindelijk toch een weg naar buiten zoeken. Ik had heel lang mijn gevoel weg gedrukt en was daar zo goed in, dat ik ook als ik mijn best deed niet meer kon voelen of ik boos, bang of verdrietig was. Een lichaam dat eerst alleen om aandacht vroeg, schrééuwde er nu om.

Die aandacht heb ik leren geven. De eerste sessie was enorm intens en erna was ik heel moe. In mijn hele lijf voelde ik de angst, boosheid en het verdriet. Dat had zo lang opgesloten gezeten. Toen het langzaamaan beter met mij ging, leerde ik ook positieve gevoelens sterker te ervaren. Ik merkte hoe heerlijk het is om even voluit van mezelf te houden en mezelf volledig te accepteren en waarderen. Ik ervoer zelfs dat ik boos kon zijn en dat prettig kon vinden, dat was helemaal nieuw!

Wat ik heel bijzonder vind aan de begeleiding door Yvonne, is dat ik niet één keer iets heb hoeven uitleggen, Yvonne begreep me altijd. Dat wil overigens niet zeggen dat we uren over alle ellende hebben zitten praten. Prettig was juist de praktische insteek: niet klagen, maar eraan werken en een gelijkwaardige relatie waarbij ik me geen patiënt of kind voelde maar geholpen werd om zélf mijn problemen aan te pakken.

D.H.

_______________________________________

Ik heb geleerd dat een mens soms krampachtig vasthoudt aan iets waar hij eigenlijk niet mee geholpen is.

Ik kwam bij Yvonne met een behoorlijk verlammende twijfel over een grote beslissing. Yvonne is geduldig en empathisch, maar tegelijkertijd is begeleiding door haar niet vrijblijvend: het is hard werken. Eigenlijk vond ik dat juist wel fijn. Weinig mensen verstaan de kunst van het stellen van de juiste vraag, en Yvonne verstaat die kunst, in mijn ogen. In plaats van met makkelijke antwoorden en oneliners te komen, zette ze mij aan het werk: ze stelde vragen die me tot graven dwongen, en die maakten dat ik mij bepaalde aannames, die ik onbewust deed, wat bewuster werd. Ik heb geleerd dat een mens soms krampachtig vasthoudt aan iets waar hij eigenlijk niet mee geholpen is, dat een mens zich soms opsluit in zijn veiligheid, en dat een ogenschijnlijke wirwar aan gedachten vaak terug te brengen is tot één kernvraag die vele vragen overbodig maakt. Verder is ze wat mij betreft doortastend, liefdevol, geduldig, en (ook belangrijk): ze maakt contact.

 MdW

_______________________________________

Beste Yvonne,

Ten eerst mijn oprechte excuses dat ik zo laat de evaluatie heb ingevuld. Het gaat goed met me. Ik ben door de dag heen met heel veel nieuwe dingen bezig en thuis met gezin en man.
Ik zit prima in mijn vel en leer elke dag weer. Tussen Helen en mij gaat het heel goed. We hebben het druk in de veranderde organisatie maar we gaan ervoor.
Ik hoor niet anders dan goede berichten van jou via Kees. Hij heeft heel veel baat bij jou.

Nou nog heel veel dank voor het coachen en het beste.

Groeten,

Ria

_______________________________________

Hoi Yvonne,

Dank voor je bericht en ik ben blij dat je toch het evaluatieverslag hebt kunnen openen.
Je boek ligt op mijn nachtkastje. Dagelijks denk ik nog aan momenten van onze sessies terug als ik weer eventjes in mijn valkuil stap.
Mogelijk dat ook een andere collega van mij binnenkort bij je op de stoep staat. Ze vroeg mij naar mijn ervaring met de coaching en heb haar verteld hoe jij de dingen oppakt en mij de spiegel hebt voorgehouden. Maar .. heb ik gezegd je moet het zelf willen en er ook voor open staan en er energie in steken. Alleen dan heb je er zelf wat aan.

Yvonne nogmaals dank.

Ook jij bent voor mij een “tegeltje” aan mijn muur geworden 🙂

Groeten

Kees