EQlibre-EFT kloppunten

Hoe gaat een consult in zijn werk?

Wanneer je kennis wilt maken met EFT kun je een afspraak maken voor een consult. Meestal hebben we dan al telefonisch  overleg gehad over jouw vraag of klacht, zodat we tijdens de afspraak gelijk aan de slag kunnen. EFT is beslist geen praattherapie, dus ik houd geen intakegesprekken. Immers, door praten komen we er niet, door te kloppen wel. Een consult duurt anderhalf uur.

Je leert bij mij direct zelf te kloppen op de juiste punten; je hoeft mij alleen maar na te doen. In het begin moet je misschien nog nadenken over waar je moet kloppen of wat de volgorde precies is, maar na een paar keer heb je dat snel door. Je hebt dus letterlijk je proces in eigen hand. Als begeleider ben ik volgend, niet sturend. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken. Eenmaal aan de slag kan het zijn dat er spontaan herinneringen opkomen die je ‘vergeten’ was. Je onderbewuste ‘weet’ echter prima welke ervaringen gekoppeld zijn aan specifieke emoties. Op die manier leidt jouw onderbewuste het proces en hoeven we alleen te volgen.

Het kan zijn dat het probleem waar je aan wilt werken gepaard gaat met (te) heftige emoties. Daarvoor zijn methodes van aanpak en technieken ontwikkeld die ervoor zorgen dat je op een zachte en voorzichtige manier het probleem kunt benaderen. Uitgangspunt van de EFT is om mensen veilig en zo comfortabel mogelijk door het proces te leiden. Het is dus niet de bedoeling om mensen ongewild of plotseling te confronteren met hun probleem.

…ben gestopt met roken en lach weer erg veel… WR

Hoeveel sessies heb ik nodig?

EQlibre-EFT-kloppuntenHoeveel sessies je nodig hebt hangt helemaal af van de vraag die je hebt. Wel is een enkelvoudig probleem, bijvoorbeeld een nare ervaring die je hebt opgedaan, veel sneller op te lossen dan bijvoorbeeld een laag zelfbeeld waaraan een heleboel ervaringen ten grondslag liggen.

Zo kan autorijangst door een ongeluk vaak in een sessie worden opgelost, terwijl autorijangst door stress in je privéleven of werk meerdere sessies nodig kan hebben.

Op basis van het eerste consult kunnen we inschatten wat ongeveer nodig zal zijn. Zijn er meerdere sessies nodig, dan kun je gebruik maken van een 5-strippenkaart. Dat zijn 5 sessies met een flinke korting. Zie voor tarieven onder tarieven.

Om het EFT proces te versnellen raad ik cliënten vaak aan om thuis ook te kloppen. Je krijgt dan huiswerk mee. Ik kan je helpen bij de onderwerpen, situaties en momenten waarop je het beste kunt kloppen.

 

Wanneer nodig gebruik ik EFT en dat helpt. TvL

Woon je ver weg, of kun je om redenen niet naar mijn praktijk komen, dan bied ik EFT-sessies aan via Zoom. Voor een online EFT-sessie maken we gewoon een afspraak, net als bij een reguliere afspraak. Deze sessies duren ook een uur en de kosten zijn hetzelfde.

Direct aan de slag?

Om je op weg te helpen kun je hier een beknopte handleiding downloaden.

Toen ik bij jou vandaan kwam, voelde ik me echt fantastisch!  KW

 

Afspraak maken