TR in jouw praktijk

Ben je een professional?

Voor de professionals is er de mogelijkheid om na de ervaring van de basiscursus, de driedaagse TR-practitioner opleiding te volgen. Doel van deze training is om jou alle tools aan te reiken om TR in je eigen praktijk toe te gaan passen. Je krijgt daarbij een uitgebreide syllabus die je als naslagwerk kunt gebruiken.

In drie dagen ga ik je veel leren over de begeleiding van dit proces bij anderen. We gaan ook veel oefenen met elkaar zodat je met vallen en opstaan het Total Release proces gaat begrijpen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng omdat er geen stappenprotocol is vastgelegd. Je werkt puur vanuit je eigen intuïtie en de informatie van je cliënt. Het vraagt dus oefening, vertrouwen en creativiteit om dit proces te begeleiden.

Na deze drie dagen mag jij je officieel Total Release Practitioner noemen. Je ontvangt van mij het TR-logo die je kunt gebruiken op je website. Je kunt dan mensen in je eigen praktijk een op een begeleiden met dit proces. Omdat TR gebaseerd is op wie we in wezen zijn, ons natuurlijke zelf, vind ik een examen of certificering niet passen bij dit proces. Jij moet als begeleider je eigen weg vinden met deze methode. Er is niet één manier om dit te doen. Wel ga ik ervan uit dat je trouw blijft aan de uitgangspunten van TR en er integer mee omgaat.

Er zal ook mogelijkheid gegeven worden om je te blijven bijscholen in TR door middel van supervisie en/of bijscholingsdagen.

 

”Ik heb in die dagen heel goed geleerd om in mijn lijf te gaan, te luisteren naar mijn lijf. Het was ook helemaal niet moeilijk! Ik vind het een heel interessante en volledige opleiding.”
Annemieke Koldenhof, AK-coaching

 

Toepassingsmogelijkheden van TR in jouw praktijk

Total Release brengt mensen terug in verbinding met zichzelf èn biedt de mogelijkheid om oude patronen, oud zeer, trauma, negatieve overtuigingen en ervaringen makkelijk los te laten. TR werkt ook heel goed voor alles wat met angst te maken heeft. Doordat het een zacht en veilig proces is, kan je client veel makkelijker voorbij de energie van de angst bewegen.

In tegenstelling tot EFT, kun je met TR grotere onderwerpen inbrengen in dit proces. Het vraagt van jou je totale aanwezigheid in het moment bij je cliënt. Om diep te kunnen gaan met je cliënt, is er veiligheid kennis en kunde nodig.

 

Waarin onderscheid Total Release zich van andere methoden?

Total Release is een unieke ervaring en de basiscursus en practitioners opleiding kun je op dit moment in Nederland alleen volgen bij Yvonne Toeset.

Wie bekend is met meditatie zal daarin zeker aspecten herkennen. Toch heeft mediatie een ander doel dan het Total Release proces. Wanneer je mediteert probeer je los te komen van je denken waardoor je in Alpha-staat geraakt. Dit is een meditatieve staat van zijn waarin je bewust bent van het hier en nu zonder storende gedachten of emoties te ervaren. Met Total Release gaan we verder.

Het energetische lichaamswerk is geïntegreerd in dit proces. Er is altijd een thema, probleem of klacht waar je mee werkt. Je bent bewust bezig met het ervaren van belemmerende emotionele en mentale energetische patronen in jou. We kijken ook wie die processen aansturen in jou. Het werken met sub-persoonlijkheden is ook bekend van bijvoorbeeld Internal Family Systems, IFS, maar in het TR-proces analyseren we niet, noch maken we een verhaal van onze Innerlijke Delen.

En dat is dan wel een van de meest kenmerkende eigenschappen van TR: dat je zonder oordeel de energie van je innerlijke processen de ruimte geeft. Het loslaten van moeite doen in al zijn vormen, is het loslaten van weerstand die je ervaart bij jouw probleem of klacht.

Hierna is het mogelijk om veel dieper af te dalen in jezelf. Je beweegt voorbij de Alpha-staat naar de diepere lagen van Theta en Delta. Hier ervaar je diepe rust, tevredenheid en een staat van Liefde. De kracht van TR is dat we daar vrij snel kunnen geraken door de opbouw van het proces. Je hoeft hiervoor dus niet maandenlang te oefenen of op een meditatiekussen te gaan zitten.

 

”Ik had wat moeite met meditatie maar deze vorm van Total Release brengt mij, zonder de ademhaling te heftig te gebruiken, heel snel in een meditatieve staat waardoor ik heel snel kan loskoppelen van de dingen waar ik mee bezig ben.”
Arthur Minderop van Natuurliq

 

Wat zijn de effecten van TR?

Elk probleem of klacht is een mentaal/emotionele structuur die jij hebt gecreëerd op basis van je ervaringen. Het loslaten van deze ongewenste structuren is het doel van de TR. Doordat je grote afstand ervaart van je eigen probleem of klacht en omdat je door deze energie heen beweegt, is het mogelijk om jezelf te bevrijden van je eigen beperkende patronen. Echter, mensen zijn complex. Dus niet iedereen ervaart hetzelfde effect. Toch leer je in de basiscursus nieuwe manieren om naar problemen en klachten te kijken. Dit zal je ook helpen om je klacht anders te ervaren. Het proces kan een enorme bevrijding opleveren van vastzittende energieën in je lichaam. Daarbij is het ervaren van de verbinding met je diepere zelf, een ankerpunt voor de rest van je leven.