EQlibre biedt je een rijke EFT opleiding aan gebaseerd op de originele principes van Gary Craig aangevuld met de kennis en technieken van de EFT Masters wereldwijd. Zo ontstaat er een brede kijk op de EFT methode en zijn ontwikkeling sinds de jaren ’90. Ik volg de ontwikkelingen van EFT op de voet door mijn contacten met collega trainers wereldwijd die mij inspireren en ondersteunen in het overdragen van de nieuwste technieken.

Sinds 2009 geef ik EFT opleiding aan professionele begeleiders. Hoewel EFT een zelfhulpmethode is en als zodanig geen kwalificaties vereist van de beoefenaar, komt er bij een begeleidingsproces meer kijken. Om iemand te ondersteunen met behulp van EFT dien je professionele ervaring te hebben in het begeleiden van personen.

Aangezien EFT een breed inzetbare methode is, hoeft de opleiding zich niet te beperken tot coaches en therapeuten. In vele beroepsgroepen kan EFT een effectieve methode zijn. Denk maar aan docenten, begeleiders van slachtoffers of fysiotherapeuten. EFT is een mooie aanvulling in de praktijk van psychologen, psychiaters, coaches, hypnotherapeuten en therapeuten alternatieve geneeswijzen. Ik ga ervan uit dat ieder zich bewust is van de grenzen van zijn of haar beroep en EFT slechts inzet in situaties waarvoor de begeleider is gekwalificeerd. Twijfel jij of je een professionele begeleider bent, of dat je EFT kunt inzetten in jouw werkomgeving, neem dan even contact met mij op.

De EFT opleiding is dan ook niet bedoeld om je op te leiden tot coach of therapeut. Deze vaardigheden dien je bij aanvang al te hebben. Wel is het zo dat er binnen de opleiding veel aandacht wordt besteed aan het verbreden van je professionele vaardigheden als EFT-begeleider.

“EFT facilitates the integration of thinking and emotional energy in the body and supports releasing and evolving that energy into a free flow” Yvonne Toeset

Waar zet ik EFT voor in?

EFT is een effectieve methode om negatieve emoties te neutraliseren. Het zorgt voor desensitisatie van specifieke herinneringen, actuele situaties, toekomstbeelden, en fysieke klachten. In die zin is EFT inzetbaar voor elk probleem of elke klacht die te maken heeft met stress of spanning. Om een indruk te geven van de mogelijkheden, schets ik een aantal velden waarin EFT toepasbaar kan zijn:

Angsten en fobieën – faalangst, rijangst, vliegangst, straatvrees, bloosangst, spinfobie, hoogtevrees, claustrofobie etc.

Negatief zelfbeeld – onzekerheid, verlegenheid, schuld en schaamte, beperkende (levens-)overtuigingen, twijfel etc.

Trauma – jeugdtrauma’s met grote T en kleine  t, traumatische ervaringen en schokkende gebeurtenissen, mishandeling en sexueel misbruik, PTSS e.a.

Emotionele blokkades – boosheid, woede, frustratie en verdriet etc.

Verslavingen – eetverslaving, drank- en drugsverslaving, nicotine en cafeïne verslaving etc.

Prestatieverbetering – sport, zakelijk succes of het creëren van welzijn en overvloed.

Fysieke klachten – stressgerelateerde klachten zoals: hoofdpijn, rugpijn, schouderklachten, ademhalingsproblemen, benauwdheid, (oude) blessures enz.

Ernstige ziektes* – EFT kan ondersteunen bij spanning voor onderzoek en operatie, angst of weerzin voor medicijngebruik, oplossen van onderliggende emotionele patronen die ziekte veroorzaken en/of genezing belemmeren.

Fantastische methode die zo mooi werkt! AB

Waarin onderscheid deze EFT opleiding zich van andere opleidingen?

De EFT opleiding voor professionals is een EFT International geaccrediteerde opleiding. Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de internationale eisen voor kennis en educatie op het gebied van EFT en meridiaan tappen. EFT International (voorheen AAMET) is de oudste en grootste professionele EFT beroepsorganisatie wereldwijd. Opgericht in 1999 door de EFT Masters van het eerste uur die door Gary Craig zelf zijn opgeleid. Zij heeft als doel ethisch verantwoorde EFT beoefening te bevorderen, haar leden te ondersteunen en contacten met andere professionele organisaties in het beroepsveld te onderhouden. EFTi leden (Practitioners, Trainers en Trainers van Trainers) werken volgens de Ethische Gedragscode en hebben zich verbonden aan Permanente Educatie en mentoring. Meer informatie over EFT International.

Je kunt verwachten dat de opleiding professioneel is van opzet en jou de mogelijkheid biedt om kennis en ervaring op te doen in een uitnodigende leeromgeving. Veiligheid en integriteit zijn de voorwaarde om vanuit persoonlijke ervaringen EFT te verkennen. Diverse leerstrategieën worden aangeboden om aan te sluiten op de leerbehoefte van elke cursist. Theorie wordt afgewisseld met praktisch oefenen, groepsprocessen met individuele aandacht.
Horen, lezen, schrijven, zien en ervaren zijn de pijlers van de opleiding. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het leren van elkaars ervaringen.

Doel van de basis opleiding is om vol vertrouwen en met voldoende ervaring EFT in te gaan zetten in je eigen praktijk. Dit bereiken we door eerst zelf het EFT proces te ervaren en daar veel mee te oefenen, alvorens het in te zetten bij anderen. Door je ervaringen van veel feedback te voorzien, uit te wisselen met andere cursisten en in een veilige omgeving te oefenen, zal je vertrouwen groeien en vaardigheden verbeteren.

Zo werd de begeleiding van EFT opleiding omschreven: “vertrouwd, professioneel, duidelijk, deskundig, helder, integer, zorgvuldig, respectvol, betrokken”

De trainer

Mijn opleiding in EFT heb ik genoten bij de founding EFT Masters Gwyneth Moss, Ann Ross, Jaqui Crooks, Karl Dawson, Tania Prince en Carol Look. Deze EFT Masters hebben aan de basis gestaan van de ontwikkeling van EFT  en hun bijdrage geleverd door EFT te verrijken met aanvullende technieken en toepassingsmogelijkheden. Daarnaast heb ik het Gary Craig foundational level certificaat behaald.

Een opleiding onderscheidt zich niet alleen door de professionele opzet van inhoud, lesmateriaal, mogelijkheid tot certificering en bijscholing, het succes is vooral afhankelijk van de persoonlijke stijl, kennis en inzet van de trainer. Het is mijn doel om professionele begeleiders op te leiden die zich onderscheiden door een expert te zijn op het gebied van EFT. Kwaliteit en kunde staan daarbij voorop maar ook plezier tijdens het leren vind ik belangrijk. Mijn aanpak onderscheidt zich door een combinatie van heldere uitleg, rust en humor. Reflectie vind ik belangrijk en ik sta open voor kritiek. In een leeromgeving met professionals ga ik ervan uit dat we ook veel van elkaar kunnen leren. Mijn kennis en kunde draag ik graag over maar ik waardeer net zo goed de kennis en kunde van mijn cursisten. Samen creëren we een leerproces dat bijdraagt aan de ontwikkeling van alle betrokkenen; ik als trainer, jij als cursist, je medecursisten en indirect jouw cliënten waarmee je gaat oefenen.

 

Zie hier voor meer achtergrondinformatie.

 

Aanmelden EFT opleiding

* EFT is geen medicijn, noch beoogt zij ziektes te genezen. Raadpleeg altijd een arts of specialist en volg diens advies en voorschriften op. Geen enkele EFT beoefenaar mag beweren ziektes te kunnen genezen met EFT. EFT is een vriendelijk proces dat stress reduceert en ontspanning vergroot. Hierdoor krijgt het lichaam kans om genezing te bevorderen.