Informatie voor cursisten

Voor wie is de TR-basiscursus bedoeld?

Wil je kennismaken met Total Release, dan start je met de tweedaagse basiscursus. Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze basiscursus. Toch vinden sommige mensen het fijn om iets meer te weten over deze methode voordat ze in het diepe springen van de ervaring. Je kunt het gratis e-book downloaden op de website van Bridgeman Academie of een minicursus TR volgen in de Bridgeman App. In de podcast die ik maakte met Stephanie de Witte (Plankenkoorts, hoogsensitiviteit en EFT), kun je luisteren naar de achtergronden en visie waar Total Release op is gebaseerd.

Deelname aan de tweedaagse basiscursus gaat je zeker veel opleveren. Of je nu een professional bent of dat dit een stap op je eigen pad van ontwikkeling is.

Waar is Total Release op gebaseerd?

Total Release is totaal iets anders dan EFT, hoewel ik wel gebruik kan maken van EFT tijdens het TR-proces. De beste omschrijving van Total Release is een intensieve, energetische meditatievorm waarbij je zonder weerstand blokkerende patronen kunt loslaten en zo diep kunt afdalen in jezelf dat het je een verlichtende ervaring kan geven.

Er zijn vijf belangrijke principes waar TR op is gebaseerd:

  • Het werken met de energie van een verhaal of een probleem
  • Het werken vanuit de waarnemer
  • Het loslaten van weerstand en moeite doen
  • Het werken met de biologie van het lichaam die de energie makkelijk kan loslaten
  • Het ‘de-materialiseren’ van problemen of issues van jezelf of je client

Omdat betekenis geven de essentie is van het in stad houden van onze problemen, brengen we alles terug tot het energetische principe. Neem bijvoorbeeld onzekerheid. Ik zou dan vragen: als je aan jouw onzekerheid denkt, kun je contact maken met de energie van die onzekerheid? Waar voel je dat in je lichaam? Of zit het buiten je lichaam. We werken dan verder met deze energie.

De waarnemer is een belangrijk concept in TR. Daar bedoel ik dat deel in onszelf mee dat kan observeren en zonder oordeel is. Het deel dat weet dat het een lichaam heeft maar het niet is, het deel dat bewust is van gedachten en emoties maar het niet is. In die positie ervaren we het gehele proces.

Het lichaam speelt ook een belangrijke rol. Voor een lichaam is het niet moeilijk om energie los te laten, mits we daar geen weerstand aan bieden. Het loslaten van elke vorm van weerstand maakt het proces makkelijk en moeiteloos.

Wanneer ‘iets’ waar je last van hebt is ontdaan van betekenis, heeft dat iets geen bestaansrecht meer. Je hebt van ‘iets’ weer ‘niets’ gemaakt.

 

Meer weten? Download het gratis eBook

 

Wat is het effect van TR?

Het proces van Total Release is zo vrij en vaak zo onvoorspelbaar, dat er geen standaard effecten te geven zijn. Wel is het mijn ervaring dat er diepe grondige verschuivingen plaatsvinden in jouzelf als je dit proces aangaat. Daar waar je dagelijks last van had, kan compleet verdwenen zijn. Deelnemers geven ook aan dat ze zich veel lichter voelen, minder piekeren, opeens verbinding voelen met wie ze werkelijk zijn, zich veel minder zorgen maken en dat angsten verdwijnen of op de achtergrond raken.

Voor wie is Total Release geschikt?

Om te werken met dit proces als professional en ook om dit te ondergaan als cliënt, heb je wel enige ervaring met zelfreflectie nodig. Ben je nieuwsgierig om diepere lagen in jezelf te gaan ontdekken? Heb je ervaring met meditatie, dan is TR zeker goed voor jou te volgen. Of heb je meer ervaring met het werken aan jezelf en je persoonlijke groei, dan kan TR een prachtige verdieping geven.

Ben je nieuwsgierig om Total Release te gaan ervaren? Via de Bridgeman Academy geef ik meerdere malen per jaar de TR basiscursus. Daarna kunnen professionals de Practitioner opleiding volgen. De basiscursus kun je net zo vaak herhalen als je wilt, je kunt immers steeds aan een ander stuk van jezelf werken. Hoe vaker je dit proces ervaart, hoe lichter je leven zal zijn.

 

Ben je op zoek naar een persoonlijke TR-sessie?

Wil je liever werken aan jouw probleem of klacht met Total Release in een persoonlijke sessie, dan kun je terecht bij een van de professionele TR Practitioners die je vindt op mijn website. Een aantal van hen zijn ook gespecialiseerd in EFT. Zij hebben allemaal bij mij de cursus en opleiding gevolgd.

 

* TR is geen medicijn, noch beoogt zij ziektes te genezen. Raadpleeg altijd een arts of specialist en volg diens advies en voorschriften op. Geen enkele TR beoefenaar mag beweren ziektes te kunnen genezen met TR. TR is een vriendelijk proces dat stress reduceert en ontspanning vergroot. Hierdoor krijgt het lichaam kans om genezing te bevorderen.