EQlibre_transformatie

Transformatie zonder moeite

Je zou kunnen denken dat het toeval is dat mijn nieuwe praktijk aan de Transformatorweg ligt. Een Transformator werkt met energie; het zet een hogere spanning om naar een lagere, gewenste spanning.

Natuurlijk denk je ook gelijk aan het woord: transformatie. Ik gebruik dat woord niet zo vaak want ik vind er een wollige bijklank aan zitten. Toch zie ik in mijn praktijk mensen transformeren naar zijnstoestanden waarin ze zichzelf meer ontspannen, vrolijker, lichter en vrijer ervaren. Ben ik een soort transformator? Misschien wel.

Uit de weerstand
Afgelopen maand gaf ik een workshop in New York: ‘Quantum Release for limiting money beliefs’. QR is een transformatieproces pur sang. Meer nog dan bij de EFT methode, verlaten we het denken, de emoties en alles waar we betekenis aan geven, totdat we onszelf ’transformeren’ naar de plek van de minste weerstand; ons bewustzijn in pure vorm.
In de kleine praktijkruimte van mijn collega Kris Ferraro konden zowaar dertien deelnemers plaats nemen. Ik keek in de verwachtingsvolle blikken van ervaren en minder ervaren Amerikaanse EFT collega’s. Dat had makkelijk mijn innerlijke systeem kunnen activeren van ‘ik-moet-het-goed-doen-en-dat-kost-vast-veel-moeite’ idee. De zegen van release methode is, dat dit proces je leert niets te DOEN en uit de weerstand te blijven. Ik observeerde mijn denken, ik observeerde mijn emoties en hoe dat voelde in mijn lichaam. Ik verzette me niet maar gaf het juist meer ruimte. Ik stapte in de lege ruimte van vertrouwen en het niet hoeven weten. Geen weerstand. Nadat de cursisten hun specifieke probleem hadden genoteerd, kon ik beginnen met de eerste stap: hoe maken we problemen, en wat is het echte probleem?

Rust vinden in jezelf
QR is gebaseerd op waarnemingen en processen in onszelf die niet nieuw zijn. Iedereen kent dit. We zijn alleen vergeten hoe we het kunnen herkennen. Soms weten we de weg niet meer te vinden in onszelf, voorbij onze problemen, voorbij ons denken naar wie we werkelijk zijn. We denken vaak dat we van alles moeten DOEN om daar weer te komen: yoga, mindfullness, een cursus zus of zo. Al dat doen gaat gepaard met veel moeite. Moeite doen om iets op te lossen of weg te krijgen (zelfs met EFT) lijkt noodzakelijk om te bereiken wat je wilt: rust vinden in jezelf.
Maar QR gaat veel sneller. Juist omdat je niets doet. Je kunt in die vrije ruimte komen zonder moeite. Het grootste probleem bij het oplossen van onze problemen, is dat we iets met het probleem gaan doen. En, wat dat ook is, het doen roept de energie van weerstand op en dat is precies waar je niet wilt zijn.

Stapje voor stapje nam ik de groep mee in dit proces van waarnemen, de waarnemer zijn en de energie van moeite doen loslatend.
Het was wonderlijk welke innerlijke reizen er werden afgelegd tijdens de oefeningen. Ieder beleefde het proces op eigen wijze. Er is hier geen goed of slecht en er is geen standaard procedure om te volgen. Je onderbewuste reikt precies aan wat je nodig hebt om de energie van jouw probleem los te laten. Voor de een zijn dat plaatjes of herinneringen, voor de ander slechts gevoelens, weer een ander ervaart abstracte vormen of komt innerlijke delen tegen in de vorm van sub-persoonlijkheden. Het is achter al deze informatie waar de lege ruimte van rust en vrede zich bevindt en waar je weer verbinding voelt met jezelf en tegelijkertijd met al het andere in een oordeelloos veld.

Transformatie
De reacties aan het einde van de workshop dag waren…hmmm…transformerend. De meesten moesten lachen om hun probleem, voelden een enorme vrijheid om vanuit een ander perspectief naar hun eigen werkelijkheid te kijken. Het onderwerp GELD riep aanvankelijk bij veel mensen weerstand of angst op, het leek een voorwaarde om te kunnen leven. Na afloop was er vooral het besef zichzelf te zijn in een aanwezigheid die veel groter is dan ze ooit hadden ervaren.

Ben ik een ’transformator’? Ja, en jij bent dat ook. Energie kun je transformeren. Wil je ervaren hoe? Ik vier de start van mijn nieuwe praktijk aan de Transformatorweg 28 in Amsterdam met de Quantum Release workshop ‘Geld en levensenergie’.

Vrijdag 3 maart workshop ‘Geld en levensenergie’ aanmelden.