Total_Release_subpersoonlijkheden

Total Release, loslaten zonder weerstand

EQlibre bestaat 15 jaar. Bij een feestje hoort een verrassing. Daarom ben ik blij jullie te kunnen vertellen over Total Release. Op basis van mijn kennis en ervaring heb ik Quantum Release verder ontwikkeld en in een nieuw jasje gestoken. Total Release beoogt niet uniek of nieuw te zijn. Het doorziet slechts wie we werkelijk zijn; bewustzijn in een lichaam met denkend en voelend vermogen. Er zijn veel meer methoden die hierop zijn gebaseerd, Total Release is mijn benadering daarvan.
Het is een proces waarbij we observeren hoe we zonder weerstand en met liefde de energie van negatief denken en voelen kunnen loslaten door ons lichaam toe te staan dat te doen. Op deze wijze kunnen we elk probleem benaderen en onderzoeken.

Waar komen problemen vandaan?

Het is vakantietijd en misschien geniet je van de zon en vrije tijd. Totdat….er iets gebeurt. Dat iets creëert in jou een negatieve gedachte en daaraan gekoppeld een negatief gevoel en dat voelt niet fijn. Vervolgens zet je weerstand op dit gevoel en probeer je er iets aan te doen. Voilà, je probleem is gemaakt. Nu je het hebt gemaakt wil je er ook vanaf. Maar een probleem is geen ding dat je in de prullenbak kunt gooien. Een probleem is geen materie, een probleem is energie. Ik noem dit een negatief denk-voel patroon. Met Total Release werken we aan het oplossen van de energie die dit patroon oproept en een probleem veroorzaakt. Want het probleem met problemen is dat we erin geloven en dat we er dingen mee gaan doen en daarmee bevestigen we het bestaan ervan.

Wie ben ik?

Goed, ik maak dus mijn eigen problemen, maar wie is ik? Is ik altijd dezelfde? Omdat we één fysiek lichaam hebben, denken we dat we ook één ‘ik’ hebben. Dat is niet waar. Er zijn vele ikken en die noemen we sub-persoonlijkheden, innerlijke delen of archetypes. In jou huist een hele verzameling aan bonte types die op verschillende momenten het woord kunnen nemen. Het zijn de rollen die we ter beschikking hebben om uiting te geven aan onze ‘ik’.

Er bestaan veel sub persoonlijkheden. Carl Jung beschreef ze als universele Archetypes. We herkennen allemaal de strijder, de rechter, het innerlijk kind en het slachtoffer in onszelf. Ook zijn er meer positieve innerlijke delen zoals de moeder of de Jezus figuur. We zijn ons vaak niet bewust van deze innerlijke delen en hoe we daarmee reageren op wat er gebeurt in ons leven. Door bewust te worden van de rol die je kiest om jouw probleem mee op te lossen, kunnen we in het Total Release proces de negatieve archetypische energie loslaten.

Zonder rollen zijn we niemand. Vergelijk het met een acteur. Zonder rol, zonder personage kan de acteur geen uiting geven aan zijn vak. De acteur in ons kiest een personage uit en gebruikt daarbij passende tekst en emoties om te reageren op het tegenspel van andere acteurs. Maar ook al praat de acteur echt en voelt de acteur emoties, hij is zich bewust dat het maar spel is. Dit bewustzijn van de acteur, gebruik ik in het proces van Total Release. Ik noem de acteur dan ‘de Waarnemer’.

Nog een laagje dieper: de Waarnemer

Als denken en voelen stopt, als we losgekoppeld zijn van onze innerlijke rollen, wie zijn we dan? Wie neemt er waar dat er een probleem is? Wie neemt er waar dat er denken en voelen is? Wie is zich bewust van de rol die hij of zij aanneemt? Wie beseft dat we een lichaam hebben en niet een lichaam zijn. In deze positie van waarnemen, waarin we een stap achteruit doen, ons loskoppelen en toestaan af te dalen in puur bewustzijn, vinden we rust in puur Zijn. Deze ruimte te verkennen en dieper af te dalen brengt ons in gebieden waar we zelden komen. Toch kent iedereen dit Veld van Puur Bewustzijn. In die gebieden ervaren we eenheid en verbinding met Al Wat Is en uiteindelijk Liefde.

Hoe lost Total Release een probleem op?

Doordat we stapje voor stapje alle aspecten van het probleem energetisch oplossen, wordt een probleem ‘gedecreëerd’ en geven we alle energie van het probleem terug aan het Universum. Total Release is een zachte, vriendelijke manier om problemen in het geheel op te lossen op een mens eigen, natuurlijke manier. Los van denken, analyseren of begrijpen. Ik nodig je uit om kennis te maken met TR tijdens een van de workshops die ik dit najaar organiseer: